Utolsó kommentek:

Attilajukkaja 2019.07.11. 09:13:10

Klassz recept, de minek bele az édes? A barackot kihagynám belőle.

Bejegyzés: Pisztrángfilé barackos-avokádós salátával

perszy 2019.04.10. 22:49:02

Túl komplikálod.
Zsir, hagyma, paprika, paradicsom.
Gyalult tök, kapor. Meg fűszerek. Utána 25% tejföl, liszt nélkül. Ennyi.

Bejegyzés: Tejszínes tökfőzelék fasírtgolyóval

Palotás Tímea 2019.03.23. 14:18:46

@ételizésítő: Sajnos akkor az interneten is rossz infók vannak fent :( Igazából engem maga az étel fogott meg, a neve nem igazán. Köszönöm a visszajelzésed, javítani fogom :)

Bejegyzés: Huevos rancheros

ételizésítő 2019.03.23. 14:15:36

Igazából az huevos rancheros azt jelenti, hogy tanyasi tojás.
A farmerek tojásai úgy hangzana, hogy huevos DE rancheros.

Van az a régi mondás, hogy aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Más nyelvekre is érvényes.

Bejegyzés: Huevos rancheros

Palotás Tímea 2019.03.23. 11:50:34

@Willkommenskultur: ez egy igen hasznos tipp volt, koszonom..ja nem
Valoban finom az emlitett reggeli, csak az más, ez is más..egy tipp, amit lehet szivesen kiprobal valaki

Bejegyzés: Huevos rancheros

kutyás majmok (törölt) 2019.03.23. 11:26:28

@Willkommenskultur: "ugy lehet meg jobb, hogy a tortilla lapot, rukkolat, babot kihajitod belole"

Bueno cabron, pero así se llama "huevos de gringo"...

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg."

Gracias.

Bejegyzés: Huevos rancheros

Willkommenskultur 2019.03.23. 10:12:17

Ez egy jo kaja, ugy lehet meg jobb, hogy a tortilla lapot, rukkolat, babot kihajitod belole, es szalonnat vagsz bele, hagymat meg paprikat. Es kenyerrel, mit kenyerrel piritossal kell tolni.

Bejegyzés: Huevos rancheros

Palotás Tímea 2019.01.27. 16:50:54

@Ugyan Nemár: Köszönöm, hogy kipróbáltad és örülök, hogy ízlett! :)

Bejegyzés: Édesburgonya krémleves chilis sült paradicsommal

Ugyan Nemár 2019.01.27. 14:54:16

@modus vivendi2:
Én kipróbáltam a receptet, tényleg finom! Köszi a poszterek!
A válogatós 2 éves fiam is megette.
Ez most komoly, hogy te az édesburgonyát mikrózod? A tojást is mikróban főzöd? :D

Bejegyzés: Édesburgonya krémleves chilis sült paradicsommal

modus vivendi2 2019.01.25. 13:43:43

Ugyanez a végeredmény sokkal gyorsabban is előállíható, pl. amíg a leírtakat dinszteled,az édesburgonyát sűsd meg a mikróba (ezotérikusok, több energiával, cirkusszal sütőben is megtehetki. Ennnek sok értelme nincs, de aki hisz benne süsse így)
Ha batáta helyett, a kevésbé divatos sütőtököt használod, akkor a fele pénzt megspórolhatod, az ízvilág azonos, vagy erősen hasonló lesz, a vitamin, és ásványi anyag tartalom pedig változatosabb és több

Bejegyzés: Édesburgonya krémleves chilis sült paradicsommal

Palotás Tímea 2019.01.05. 12:55:20

@Attilajukkaja: ma is tanultam valamit, köszönöm :)
Én még nem tapasztaltam.

Bejegyzés: Avokádó krémleves chilis garnélával

Attilajukkaja 2019.01.03. 22:16:24

Utánaolvastam, és egyesek azt mondják, hogy az avokádó a főzéskor megkeseredik. De ha te ezt nem tapasztaltad, akkor jó. :o)
www.youtube.com/watch?v=efE8LiA141Q

Bejegyzés: Avokádó krémleves chilis garnélával

Attilajukkaja 2019.01.02. 16:20:40

@Palotás Tímea:
Igazad van, egy próbát megér. :o)
Sajnos már nem emlékszem, hogy miért nem javasolják megfőzni az avokádót, ... csak ennyi maradt meg bennem.

Bejegyzés: Avokádó krémleves chilis garnélával

Palotás Tímea 2019.01.02. 14:59:49

@Attilajukkaja: BUÉK! :)
Én még nem hallottam. Szerintem egy próbát megér. Többször készítettem már, eddig mindenkinek ízlett. Tény, hogy nem egy 7köznapi leves, de szerintem nagyon finom :)

Bejegyzés: Avokádó krémleves chilis garnélával

Attilajukkaja 2019.01.02. 14:57:12

BÚÉK, kedves blogger!
Szoktalak olvasni.
Érdekes recept, de én úgy tudtam, hogy az avokádót nem szabad főzni.

Bejegyzés: Avokádó krémleves chilis garnélával

Palotás Tímea 2018.11.24. 09:21:17

Hájjal az igazi az biztos, de ritkán kapok, ezért szoktam a kacszsírt használni.
huuuu, a finom friss tepertőt is de szeretem <3

Bejegyzés: Kacsazsírban sült Libamáj

élhetetlen 2018.11.24. 09:18:37

Teljesen igazad van a leosztásban, sokszor lehet enni belőle, és úgy már gazdaságos, Az már magánügy, hogy én a hízott kacsamájra vagyok vevő, mert krémesebb, és nem „rontom el” hagymákkal. Két maroknyi kacsaháj kisütve, van zsír és van töpörtyű, és a „lezsírozott” májból nálam megy a mélyhűtőbe is pár dobozka. (Ettől függetlenül a következő adaggal megvárom a januárt, mert így, karácsony előtt durván mennek fel az árak).

Bejegyzés: Kacsazsírban sült Libamáj

Palotás Tímea 2018.11.23. 09:45:15

@martineden: nem írtam, hogy MEXICOI és azt sem, hogy eredeti receptet osztok meg. Ez egy chilis bab, ahogy én készítem, ahogy én szeretem és én nem szeretem benne az oregánot. Ettem már úgyis, nem jött be. Persze, ha valaki szereti, tegyen bele. Egy recept sosem arról szól, hogy lépésről lépésre követni kell a benne leírtakat. Irányt és ötleteket mutatok. Ahogy mondani szokták, ahány ház, annyi szokás. Azért köszönöm az észrevételed! Engedj meg nekem is egy apró észrevételt! a helyesírásod hagy némi kívánni valót maga mögött :)

Bejegyzés: Chilis bab
süti beállítások módosítása