Teljes kiőrlésű, cukormentes zabkeksz
2018. június 20. írta: Palotás Tímea

Teljes kiőrlésű, cukormentes zabkeksz

Diétás reggeli a mindennapokra

Ma egy finom, gyorsan elkészíthető zabkekszet hoztam nektek, ami sokkal egészségesebb bolti társainál. Szívből ajánlom reggelire, útravalónak vagy csak úgy nassolni. Egy jól záródó dobozban sokáig eláll, így mindig lesz valami ropogtatni való a reggeli kávé mellé. Mivel cukormentes és teljes kiőrlésű lisztből készül, cukorbetegek, diétázók is fogyaszthatják.

 

Hozzávalók:

12,5 dkg vaj

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 db tojás

10 dkg zabpehely

12 dkg xilit vagy nyírfacukor

1 késhegynyi szódabikarbóna

6 dkg dió vagy mogyoró

5 dkg kókuszpehely vagy reszelék

1 csipet só

Elkészítés:

Miután előkészítettük a hozzávalókat, a puha vajat keverjük ki a xilittel és a tojással.

A lisztet elegyítsük a sóval és a szódabikarbónával.

A lisztes keveréket dolgozzuk össze a xilites vajjal, a kókusszal és a durvára tört dióval, majd kb. fél órára tegyük hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen. Közben a sütőt melegítsük elő 180 C fokra légkeveréssel.

Ha a tészta állapota megfelelő, vegyük elő és egy kanál segítségével formázzunk kis golyókat, amiket utána a kezünkkel összelapítunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Dolgozzunk gyorsan, nehogy a kezünk melegétől megolvadjon újra a vaj!

 

A kekszeket 10-12 perc alatt készre sütjük. Ekkor a zabkeksz még puha, de ne aggódjunk, ahogy kihűl, ropogóssá válik.

Tipp: Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni és eltenni, mert ez a cukormentes zabkeksz alapanyagnak sem utolsó. Darálva kiváló alap lehet, például egy finom sajttortához.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1914058034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása