Imádom azokat a pillanatokat, mikor a tavasz közeledtével virágba borul minden. Az egyik legjobb program ilyenkor, ha az ember nekiindul a Bakonyba vagy a Mecsekbe például és a csodás kirándulás közepette némi medvehagymával felpakolva térünk haza. A finom hagyma illat teljesen ellepi a környezetet, de figyeljünk szedés közben, mert könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág leveleivel, az viszont határozottan nem ehető!
A medvehagymának enyhe fokhagyma illata van, kiváló fűszerezésre, így én minden évben teszek el télire is, mert egy kis teáskanál is szépen végzi a dolgát és isteni ízt ad az ételeknek. Akár csak egy adag kifőtt tésztával, kis tejszínnel, pár szem koktél paradicsommal, összekeverve is hamar elkészül egy finom vacsora.
Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
2 dl olívaolaj
só
Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk. Egy késes aprító gépbe pakoljuk az összes hozzávalót (akár több részletben), majd néhány perc alatt krémesre pürésítjük.
Kis üvegekbe töltjük, majd mindegyik tetejére öntsük vékony réteg olívaolajat, így biztosan nem romlik meg és nincs szükség mesterséges tartósítószerekre.
Hűtőszekrényben vagy hűvös kamrában tároljuk.
Nekem három kis üveg lett ebből a mennyiségből.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)