Medvehagyma pesto
2019. április 12. írta: Palotás Tímea

Medvehagyma pesto

a tavasz első tartósítása a téli napokra

Imádom azokat a pillanatokat, mikor a tavasz közeledtével virágba borul minden. Az egyik legjobb program ilyenkor, ha az ember nekiindul a Bakonyba vagy a Mecsekbe például és a csodás kirándulás közepette némi medvehagymával felpakolva térünk haza. A finom hagyma illat teljesen ellepi a környezetet, de figyeljünk szedés közben, mert könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág leveleivel, az viszont határozottan nem ehető!
A medvehagymának enyhe fokhagyma illata van, kiváló fűszerezésre, így én minden évben teszek el télire is, mert egy kis teáskanál is szépen végzi a dolgát és isteni ízt ad az ételeknek. Akár csak egy adag kifőtt tésztával, kis tejszínnel, pár szem koktél paradicsommal, összekeverve is hamar elkészül egy finom vacsora.

medvehagyma_pesto.JPG

Hozzávalók:

20 dkg medvehagyma

5 dkg parmezán

5 dkg fenyőmag

2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk. Egy késes aprító gépbe pakoljuk az összes hozzávalót (akár több részletben), majd néhány perc alatt krémesre pürésítjük.

Kis üvegekbe töltjük, majd mindegyik tetejére öntsük vékony réteg olívaolajat, így biztosan nem romlik meg és nincs szükség mesterséges tartósítószerekre.

Hűtőszekrényben vagy hűvös kamrában tároljuk.

Nekem három kis üveg lett ebből a mennyiségből.

pesto.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr9314747965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása