Ez egy gyors egyszerű étel, ami tökéletes, egészséges ebéd, hiszen tele van értékes vitaminokkal, fehérjével. Ilyenkor nyáron nincs szüksége a szervezetnek különböző nehéz, zsíros ételekre, együnk inkább sok könnyű fogást, hogy megfelelő energiaszintet biztosítsunk a szervezetnek. A töltött káposzta, sült csülök a téli hónapok sztárjai, nyáron használjuk ki a sok színes zöldségek, gyümölcsök adta lehetőségeket és készítsünk változatos salátákat. Egy szelet hallal, csirkével vagy akár önmagában is kiadós étel tud lenni. Sajnos még mindig nagyon sokan választják a gyors éttermek kínálatait, mert "meleg van a konyhában" vagy"nincs időm". Főleg nekik ajánlom ezt a szuper receptet, hiszen kb 15 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
4 db pisztrángfilé
1 lime leve
2 db nektarin kimagozva
1 db avokádó meghámozva, kimagozva
200 gramm salátakeverék
150 gramm koktélparadicsom félbevágva
1 kis marék fenyőmag
3 ek olívaolaj
Elkészítés:
Egy tapadásmentes serpenyőben olíva olajat forrósítunk. Ha jó forró, a filéket bőrrel lefelé kezdjük el sütni. Amikor a serpenyőbe tesszük, kezünkkel nyomjuk lefelé, így a hő hatására nem „ugrik össze” a hal bőre. Mindkét oldalát süssük kb 2-2 percig. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy fél lime levével.
Tálaláskor a salátakeveréket keverjük össze a paradicsommal, avokádóval, barackkal, fenyőmaggal, maradék lime levével, helyezzük rá a pisztrángfilét és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)