Pisztrángfilé barackos-avokádós salátával
2019. július 05. írta: Palotás Tímea

Pisztrángfilé barackos-avokádós salátával

15 perces ebéd kánikulára

Ez egy gyors egyszerű étel, ami tökéletes, egészséges ebéd, hiszen tele van értékes vitaminokkal, fehérjével. Ilyenkor nyáron nincs szüksége a szervezetnek különböző nehéz, zsíros ételekre, együnk inkább sok könnyű fogást, hogy megfelelő energiaszintet biztosítsunk a szervezetnek. A töltött káposzta, sült csülök a téli hónapok sztárjai, nyáron használjuk ki a sok színes zöldségek, gyümölcsök adta lehetőségeket és készítsünk változatos salátákat. Egy szelet hallal, csirkével vagy akár önmagában is kiadós étel tud lenni. Sajnos még mindig nagyon sokan választják a gyors éttermek kínálatait, mert "meleg van a konyhában" vagy"nincs időm". Főleg nekik ajánlom ezt a szuper receptet, hiszen kb 15 perc alatt elkészíthető.

 img-9457.JPG

Hozzávalók:

4 db pisztrángfilé

1 lime leve

2 db nektarin kimagozva

1 db avokádó meghámozva, kimagozva

200 gramm salátakeverék

150 gramm koktélparadicsom félbevágva

1 kis marék fenyőmag

 3 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

Egy tapadásmentes serpenyőben olíva olajat forrósítunk. Ha jó forró, a filéket bőrrel lefelé kezdjük el sütni. Amikor a serpenyőbe tesszük, kezünkkel nyomjuk lefelé, így a hő hatására nem „ugrik össze” a hal bőre. Mindkét oldalát süssük kb 2-2 percig. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy fél lime levével.

Tálaláskor a salátakeveréket keverjük össze a paradicsommal, avokádóval, barackkal, fenyőmaggal, maradék lime levével, helyezzük rá a pisztrángfilét és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr4314906252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.07.11. 09:13:10

Klassz recept, de minek bele az édes? A barackot kihagynám belőle.
süti beállítások módosítása