A Kiskegyed konyhája címlapján jelent meg korábban ez a receptem. Most itt is megosztom veletek.
A mille feuille ezer lapot jelent. A franciák méltán híres krémeseként terjedt el. Ma már számtalan variációja létezik. Tölthetjük tejszínes krémmel, csokissal, gyümölcsökkel, magvakkal, nyugodtan engedjük szabadjára a képzeletünk, nehezen tudunk mellé lőni. Gyorsan elkészül, mégis igen csak csinos desszertről van szó, ami tökéletes vendégvárásra.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (sütőpapírra feltekert)
150 ml habtejszín
5 dkg porcukor
150 gramm mascarpone
15 dkg friss eper
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és összesen 12 db egyenlő téglalappá vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a lapokat.
Egy villával szurkáljuk meg néhány helyen.
A tetejére is teszünk egy sütőpapírt és egy tepsit nehezékként, hogy sülés közben ne emelkedjenek meg a lapok.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt arany barnára sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a mascarponét is.
Habzsákba töltjük és a lapokra kis halmokat nyomunk. Rakjuk tele megmosott, felszeletelt eperrel. Ráhelyezünk egy másik lapot és arra is kis halmokat nyomunk. 2 vagy 3 emeletesre készítsük.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)