Epres mille feuille
2019. május 22. írta: Palotás Tímea

Epres mille feuille

villantós desszert vendégvárásra

Kiskegyed konyhája címlapján jelent meg korábban ez a receptem. Most itt is megosztom veletek.

A mille feuille ezer lapot jelent. A franciák méltán híres krémeseként terjedt el. Ma már számtalan variációja létezik. Tölthetjük tejszínes krémmel, csokissal, gyümölcsökkel, magvakkal, nyugodtan engedjük szabadjára a képzeletünk, nehezen tudunk mellé lőni. Gyorsan elkészül, mégis igen csak csinos desszertről van szó, ami tökéletes vendégvárásra.

 _dsc0402.jpg

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (sütőpapírra feltekert)

150 ml habtejszín

5 dkg porcukor

150 gramm mascarpone

15 dkg friss eper 

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük és összesen 12 db egyenlő téglalappá vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a lapokat.

Egy villával szurkáljuk meg néhány helyen.

A tetejére is teszünk egy sütőpapírt és egy tepsit nehezékként, hogy sülés közben ne emelkedjenek meg a lapok.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt arany barnára sütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a mascarponét is.

Habzsákba töltjük és a lapokra kis halmokat nyomunk. Rakjuk tele megmosott, felszeletelt eperrel. Ráhelyezünk egy másik lapot és arra is kis halmokat nyomunk. 2 vagy 3 emeletesre készítsük.

img_8265.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr914847368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása