Lasagne muffin
2019. szeptember 25. írta: Palotás Tímea

Lasagne muffin

A gyerekek kedvenc uzsija lesz

A lasagne-t azt hiszem mindenki szereti. Főleg Garfield. :D  Én akkor szeretem, ha szaftos, és jól meg van pakolva sajttal. Most nem a klasszikus módon készítettem el. Egy kis változtatással igazán laktató partykaja lehet, vagy a gyerekeknek tökéletes útravaló suliba menet, hiszen csak felkap egyet és meg is van a reggeli vagy uzsonna. Baráti összejövetelekre is tökéletes választás, csak érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert tuti elkapkodják.

_dsc0693_snapseedki.jpg

 

Hozzávalók 12 db -ra

6 db Lasagne lap

1 fej vörös hagyma

1 gerezd fokhagyma

50 dkg darált marha hús

400 g hámozott paradicsom

70 g sűrített paradicsom

só, bors

oregano

bazsalikom

15 dkg reszelt gouda sajt

Kb 5 dkg zsemlemorzsa

Besamel mártás

5 dkg vaj

5 dkg liszt

2 dl tej

só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Először elkészítjük  a bolognai alapot.

A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marha húst és kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a kétféle paradicsomot, a fokhagymát és fedő nélkül kb 25-30 perc alatt összefőzzük. A főzés végénél ízesítjük oreganoval, bazsalikommal. Tegyük félre hűlni.

Besamel mártás:

A tejet megmelegítjük. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Lassú tűzön ráöntjük a lisztet, folyamatosan kevergetve 1-2 percig közepes lángon kevergetjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük és 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.

A lasagne lapokat forrásban lévő vízben kb 5 percig főzzük, majd jéghideg vízbe tesszük lehűlni.

Ha a lapok lehűltek lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük.

lasagne_muffin-leadva1kics.jpg

Egy muffin tepsit kiolajozunk és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon bele a tésztánk.

A lasagne lapokat ketté vágjuk, majd eligazítjuk a formában. Minden kosárkába elosztjuk először a besamelmártást, majd a bolognai ragut. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és 200 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 15perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta széle ropogós.

lasagne_muffin-kollazskics.jpg

El is készült:_dsc0692_snapseedkics.jpg

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr515166760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása