Répatorta citromos mascarpone krémmel
2018. július 03. írta: Palotás Tímea

Répatorta citromos mascarpone krémmel

Nem répa ízű répatorta

A répatorta általában száraz és tele van fahéjjal, emiatt sosem szerettem. Illetve mindig volt egy félelmem, hogy répa ízű :D

Aztán kaptam egy ilyen tortát, és hamar bebizonyosodott, hogy fölöslegesen aggódtam az íz miatt. Azóta szerelem a répatorta. Mutatok nektek is egy olyan receptet, amitől finom, puha, krémes és fahéjmentes lesz.

Persze, ha valaki szereti a fahéjat, tehet a tésztájába, a végeredmény akkor is egy extra omlós, mennyei torta, amit a mascarponés krém még ínycsiklandozóbbá varázsol. Elkészítése cseppet sem bonyolult, így ha kezdőként kacérkodsz a tortasütés gondolatával, válaszd ezt, és garantált a sikerélmény!

 

repa_torta.jpg

Hozzávalók a tortához: (18 cm-es tortaformára )

10 dkg vaj

15 dkg cukor

25 dkg répa lereszelve

4 db tojás

40 g vaníliás cukor

20 dkg liszt

5 dkg darált dió vagy mandula

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1/2 dl étolaj

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

40 dkg mascarpone

1 db citrom leve és héja

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és vaníliás cukorral kihabosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojást. 

Most jön a bonyolult rész: minden más hozzávalót is hozzáadunk, és összekeverjük. Ennyi :)

A tortaformánkat sütőpapírral kibéleljük, vagy befújjuk formaelválasztó spray-el. Beleöntjük a masszánkat és 180 C°-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük. (Ha beleszúrunk egy hústűt és nem lesz ragacsos, akkor jó a tésztánk)

Amíg hűl a tortánk, elkészítjük a krémet. Ez is egy "bonyolult" folyamat. Az összes hozzávalót keverjük össze. Kész vagyunk :) 

repa_torta1.jpg

A kihűlt tortánkat vágjuk háromfelé. Ehhez mindenképp várjuk meg, míg kihűl a torta, különben szétesik szeletelés közben. A lapokat kenjük meg a krémmel, majd a tortánkat is kenjük körbe. Kedvünk szerint díszítsük gyümölccsel, magvakkal.

Tegyük hűtőbe pár órára, és szépen szeletelhető lesz.

rep_torta_2.jpgJó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr8914090853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mancur 2018.07.04. 21:56:57

Jól néz ki... sőt, nagyon szép. úgy tűnik liszt sem kell hozzá.

mortullus 2018.07.04. 21:57:04

Nagyon szeretem az ilyen recepteket. 400 g mascarpone kell a krémbe, lehet kapni a boltban 500 g-os kiszerelésben. Mit kezdjek a maradék 100 grammal? Kenjem a hajamra?

Palotás Tímea 2018.07.04. 21:58:10

Nagyon köszönöm az észrevételt. Valóban kihagytam a leírásban. Pótoltam :)

Palotás Tímea 2018.07.04. 21:59:34

@mortullus: Semmiképp ne kend a hajadra, bár lehet vannak jótékony hatásai :) Keverj bele nyugodtan az 500 grammot, csak krémesebb lesz a süti.:)

Ráérek 2018.07.05. 07:19:43

@mortullus: bírom az ilyen kommenteket... :-D
Te soha nem főzöl...? Akár másnap csinálhatsz egy fokhagymás-bacon-ös tésztaöntetet a maradékból. Vagy kikevered hidegen fokhagymával-borssal-snidlinggel és remek mártogatós zöldségekhez. És kábé napestig tudnám sorolni, mire tudod felhasználni.
süti beállítások módosítása