Epres joghurttorta
2019. május 14. írta: Palotás Tímea

Epres joghurttorta

az eperszezon elindult

Az eperszezon elkezdődött. Az egyik kedvenc gyümölcsöm, így a lehető legtöbb formában igyekszem ilyenkor használni. Ez a torta behűtve egy szülinapon is megállja a helyét, de mivel gyorsan elkészül a hétköznapok, hétvégék sztárja is lehet. A savanykás krémes joghurt az ízletes eperrel együtt szerintem fantasztikus. Érdemes kipróbálni. Russel Hobbs robotgéppel pedig a torta alap és a krém is villámgyorsan el tud készülni.

Kerámiák beszerezhetők a www.skanditrend.hu oldalon

_dsc0219_skanditrend_1_k.jpg

Hozzávalók 18-20 cm es tortaformára:

A torta alaphoz:

15 dkg zabkeksz

5 dkg vaj

Az epres réteghez:

15 dkg + 5 dkg friss eper 

3 dkg cukor

2 lapzselatin

A joghurt réteghez:

400 g görög joghurt

250 g philadelphia krémsajt

3 ek méz

1 vanília rúd kikapart belseje

1 citrom leve

3 db lapzselatin

1 dl víz

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk. A kekszet késes aprító segítségével ledaráljuk, összekeverjük a vajjal, és a tortaformába nyomkodjuk. Tegyük hűtőbe.

Az epres réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.

A 15 dkg epret a cukorral egy lábosban kb 10 perc alatt összefőzzük, majd elkeverjük benne a a kinyomkodott lapzselatint. Ráöntjük a torta alapra és a maradék 5dkg epret pedig apró kockára vágva rászórjuk. Kb 1 órára tegyük hűtőbe.

A joghurtos réteghez is áztassuk be hideg vízbe a 3 lapzselatint. 1 dl vizet felforralunk és elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatint. Félretesszük kicsit hűlni.

A többi hozzávalót egy gépi mixer segítségével összekeverjük, adjuk hozzá a zselatinos keveréket, majd öntsük a tortára.

Tegyük hűtőbe kb 8 órára, vagy egy éjszakára.

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr8614825814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása