Végre tele vannak a boltok polcai friss, szebbnél szebb zöldségekkel. Ilyenkor kényszeresen pakolok be a kosárba mindent ami jó áron van, ami szép, ami friss. Aztán pakolgatom a hűtőbe napokig. Ilyenkor jönnek utána azok a napok, amikor szétnézek, összeszedem a hűtő tartalmát és készítek belőle valami ütős kaját. Erre a legjobb megoldás a tészta, hiszen gyorsan kész van és nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem tudom megunni.
Hozzávalók 4 -6 személyre:
1 közepes cukkini
10 dkg márvány sajt
10 dkg spenót
25 dkg csiperke vagy bármilyen friss gomba
25 dkg mascarpone
2 gerezd fokhagyma
500 g fusilli vagy bármilyen tészta
só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A főzőléből egy keveset tegyünk félre.
Amíg a tésztánk fő, elkészítjük hozzá a ragut.
A cukkinit megmossuk, tetszőleges formára feldaraboljuk. (Én nem szoktam meghámozni.)
A gombát szintén megmossuk, felszeleteljük.
Egy serpenyőben kevés olíva olajat hevítünk, majd a gombát és a cukkinit kicsit megfonnyasztjuk.Adjuk hozzá a fokhagymát, borsozzuk, de ne sózzuk még!
A spenótból egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz, többit hozzáadjuk a gombához a mascarponéval és a kék sajttal együtt. Enyhén sózzuk meg. Vigyázzunk mert a sajt is sós!
A tészta főzőlevével állítsuk be a ragu krémességét. Keverjük össze a kifőtt tésztával, a félretett spenóttal.
Azonnal fogyasszuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)