Amikor nagyon gyorsan szeretnék valami finom falathoz jutni, olyankor mindig egy gyors tésztát választok. Nagyjából amíg megfő a tészta, addig elkészíthetjük ezt az egyszerű, finom paradicsomos szószt hozzá, amit egy kis friss bazsalikommal, parmezánnal felturbózva tuti nem csalódunk.
Szakmai tudást nem igényel és hát miért fizetnénk érte több ezer forintot egy étteremben, ha mi magunk is pikk pakk el tudjuk készíteni?
Hozzávalók:
250 gramm penne ( vagy bármilyen tészta amit szeretünk)
400 gramm hámozott paradicsom konzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál szárzeller (angol zeller)
1 marék friss bazsalikom
1 tk cukor, só, bors
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és olívaolajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert és az aprított fokhagymát.
Pár perc múlva öntsük rá a hámozott paradicsom konzervet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, fedjük le, és kb fél óra alatt összefőzzük. Amíg a szószunk elkészül, főzzük ki a tésztát.
Ha a paradicsomszósz elkészült, egy botmixer segítségével turmixoljuk össze, nem baj, ha maradnak benne paradicsomdarabok, sőt! Adjuk hozzá, a friss, aprított bazsalikomot, majd keverjük össze a kifőtt tésztával. Szórjuk meg jó nagy adag reszelt parmezánnal, és még melegen tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)