Azt hiszem határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a kedvenc tortám. Egyrészt brutál gyorsan elkészül. Másrészt csak néhány összetevő kell hozzá. Harmadrészt annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet megunni.
Rengetegféle módon díszíthető, szóval elég mutatós kis torta lehet belőle, akár vendégvárásra, szülinapra igazi villantós süti. Figyelem! Határozottan függőséget okoz! :D
Hozzávalók egy 18 cm-es torta formára:
- 150 g zabkeksz
- 5 dkg vaj
- 500 g mascarpone
- 350 g nutella
- 1 dl tejszín
- 3 db lapzselatin
Elkészítés:
A lapzselatint áztassuk be hideg vízbe. A zabkekszet daráljuk le és keverjük össze az olvadt vajjal.
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és a kekszes alapot igazítsuk el benne.
A tejszínt melegítsük fel és adjuk hozzá a beáztatott lapzselatint. Ha elolvadt benne, öntsük hozzá a mascarponéhoz és a nutellával együtt gépi vagy kézi habverővel dolgozzuk össze.
Az így kapott krémünket oszlassuk el a tortaalapon, majd tegyük a hűtőbe pár órára, de inkább egy éjszakára.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról, illetve vegyél részt a most futó nyereményjátékon! :)