Ki ne szeretné a palacsintát, igaz?? jah, hát én :D
Annak idején, mikor még gyerekek voltunk, drága kishúgom kb 10 évesen megtanult palacsintát sütni.. Ott kezdődtek a bajok. Minden egyes nap, mikor hazaért a suliból, palacsintát sütött. Hamar eljött a nap, amikor úgy éreztem a könyökömön jön ki. Na, kb azóta nem eszem palacsintát. Szerintem az egyetlen ember lehetek, aki nem szereti, de vállalom. Elég sok ilyen étel van, amit sokat ettem gyerekkoromban és fogalmazzunk szépen, eltávolodtunk egymástól.
Idén viszont úgy döntöttem, hogy ezeket a régi ételeket előszedem, kicsit ráncba szedem, úgy alakítom, hogy újra szeressem. Így történt ez a palacsintával is. Tavasz közeledtével néhány kilótól sem ártana megszabadulni, így egy bűntudat nélküli, gyors és isteni finom desszert lett belőle. Lehet én leszek most olyan mint a húgom volt, mert az elmúlt 3 napban 3x sütöttem...
Ha nem járunk sűrűn edzőterembe és a nem figyelünk oda erőteljesen az izomépítésre és fehérjebevitelre, akkor a fehérjepor nyugodtan elhagyható a receptből, pótolhatjuk xilites vaníliás cukorral vagy vanília kikapart magvaival.
Hozzávalók:
15 dkg krémes túró
3 db tojás
2,5 dkg fehér tönköly liszt
2,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek xilit
-1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vaníliás fehérje por
Elkészítés:
Egy gépi habverő segítségével keverjük ki a túrót, a tojásokat, lisztet, sót, xilitet és a citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük.
Egy palacsintasütőben kevés kókuszzsírt hevítünk, majd a masszából a szokásos módon kis adagokban kisütjük a palacsintákat.
Töltsük meg cukormentes lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy joghurttal.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)