A huevos rancheros alapja az enyhén megsütött tortilla lap, a lágy tojás és a fűszeres babpüré.
Turbózhatjuk kedvünkre. Nekem a másik kedvencem a bazsalikom pestos, friss salátával, egy kis kék sajttal, lágy tojással. Érdemes kísérletezni, hiszen gyorsan elkészül, mutatós és kiadós reggeli lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tortilla lap
400 gramm konzerv vörös bab
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy marék rukkola
4 db tojás
só, bors, oregano
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a babot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 2-3 csipet oregánóval és kb 5-10 perc alatt kicsit összefőzzük. Az így elkészült babot késes aprítóba téve pürésítjük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a tortilla lapok mindkét oldalát 1 percig sütjük.
Elkészítjük a tükörtojásokat.
A tortilla lapjainkat megkenjük a babpürével, halmozunk rá egy kevés rukkolát, majd a tetejére tesszük a tükörtojást és megszórjuk újhagymával.
Azonnal fogyasszuk el :)
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)