Chilis bab
2018. november 21. írta: Palotás Tímea

Chilis bab

Hideg ellen chilivel

A hideg beköszöntével gyakran készítem. Átfagyva, fáradtan hazaérve a munkából újramelegítve is isteni és ahogy a chili átjárja a testem, feledteti velem a kinti mínuszok fájdalmát. Ahogy szokták mondani, a chilis bab akkor jó, ha fáj, szóval ne sajnáljuk belőle! :)  Pár szelet kenyérrel mindenki jóllakik vele, így második fogás nem is szükséges. 

A recept irtó egyszerű, így kezdők is nyugodtan belevághatnak :)

chilis_bab.JPG

Hozzávalók:

500 g darált marha

1 fej vöröshagyma

400 g hámozott paradicsom

150 g sűrített paradicsom

2 gerezd fokhagyma

400 g vörös bab konzerv

10 dkg kukorica

só, bors, chili, szárított jalapeno ízlés szerint

Elkészítés: (kb 40 perc)

Ha fagyasztott kukoricával dolgozunk, hagyjuk kiengedni.

A hagymát kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le pár perc alatt.

Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot,  fokhagymát és a  fűszereket, majd lassú tűzön főzzük össze kb 40 percig.

Adjuk hozzá a lecsepegtetett babkonzervet, és a kukoricát. Főzzük össze pár perc alatt. Friss kenyérrel tálaljuk.

chilis_bab1.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr3414384002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martineden 2018.11.23. 09:40:03

Hat nemi kivanni valot hagy maga mogott ez a recept.Kezdjjuk a fo fuszerrel,ami a mexioi csilisbab alapja(persze a csilin kivul) ugy hivjak,h oregano.Persze csilisbabnak a babfozeleket is hivhatjuk,ha tessunk bele csilit.

Palotás Tímea 2018.11.23. 09:45:15

@martineden: nem írtam, hogy MEXICOI és azt sem, hogy eredeti receptet osztok meg. Ez egy chilis bab, ahogy én készítem, ahogy én szeretem és én nem szeretem benne az oregánot. Ettem már úgyis, nem jött be. Persze, ha valaki szereti, tegyen bele. Egy recept sosem arról szól, hogy lépésről lépésre követni kell a benne leírtakat. Irányt és ötleteket mutatok. Ahogy mondani szokták, ahány ház, annyi szokás. Azért köszönöm az észrevételed! Engedj meg nekem is egy apró észrevételt! a helyesírásod hagy némi kívánni valót maga mögött :)
süti beállítások módosítása