A hideg beköszöntével gyakran készítem. Átfagyva, fáradtan hazaérve a munkából újramelegítve is isteni és ahogy a chili átjárja a testem, feledteti velem a kinti mínuszok fájdalmát. Ahogy szokták mondani, a chilis bab akkor jó, ha fáj, szóval ne sajnáljuk belőle! :) Pár szelet kenyérrel mindenki jóllakik vele, így második fogás nem is szükséges.
A recept irtó egyszerű, így kezdők is nyugodtan belevághatnak :)
Hozzávalók:
500 g darált marha
1 fej vöröshagyma
400 g hámozott paradicsom
150 g sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
400 g vörös bab konzerv
10 dkg kukorica
só, bors, chili, szárított jalapeno ízlés szerint
Elkészítés: (kb 40 perc)
Ha fagyasztott kukoricával dolgozunk, hagyjuk kiengedni.
A hagymát kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le pár perc alatt.
Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, fokhagymát és a fűszereket, majd lassú tűzön főzzük össze kb 40 percig.
Adjuk hozzá a lecsepegtetett babkonzervet, és a kukoricát. Főzzük össze pár perc alatt. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)