Az egyszerű ebédek is finomak és laktatóak. Nagyon szeretem, ahogy a sült csirke íze átjárja a tésztát, ahogy a sajttól és tejszíntől olyan finom szaftos lesz az egész. Ez egy könnyen elkészíthető egytálétel, amit a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók 4 személyre:
500 gramm csirke comb
1 dl víz
0,5 dl olaj
200 gramm száraz tészta (pl penne)
3 dl főzőtejszín
15 dkg trappista sajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg koktélparadicsom
Só,bors
Elkészítés: (kb 70 perc)
A húsokat sózzuk, borsozzuk, illetve egy kis csirkefűszerrel megszórva tegyük egy tepsibe, amiben jó szellősen elférnek. Öntsünk alá kb. 1 dl vizet, locsoljuk meg olajjal, majd alufóliával takarjuk le és tegyük be 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vegyük le a fóliát és így tegyük vissza, hogy piruljanak a combok.
Amíg sül a hús, a tésztát sós vízben főzzük al dentére, azaz ne főzzük teljesen puhára, majd a hússal készre fő!
A tejszínbe reszeljük bele a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
Ha a hús majdnem készre sült (kb. 45 percnél), szórjuk rá a kifőtt tésztát, öntsük le a tejszínes keverékkel, és az egészet keverjük össze.
Dobáljunk rá félbevágott koktél paradicsomot, és tegyük vissza a sütőbe kb 10-15 percre.
Tálalhatunk :)