BBQ csirkeszárnyak bulgur salátával
2018. december 30. írta: Palotás Tímea

BBQ csirkeszárnyak bulgur salátával

Könnyen elkészíthető, alakbarát ebéd

Az ünnepek után vágytam végre valami könnyűre. A bulgurt mindenhogyan szeretem, a tocsogós, mázas csirkeszárnyat pedig nem tudom megunni. A bulgurhoz rukkola pestot is készítettem, így igazán szaftos és friss lett a végeredmény. A rukkola tökéletes társ a fogyókúrában, zsírégető, tele van C vitaminnal, fogyasszatok sokat belőle! A  bulgurt leginkább a török konyháról ismerjük, de szerencsére ma már bárhol beszerezhető és egyre többen vagyunk akik szívesen fogyasztják, hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető. Rosttartalma több, mint ötszöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva. A bulgur saláta még önmagában is tökéletes ebéd vagy vacsora, de azért ne hagyjátok ki mellőle a finom, szaftos, tocsogós, ízes csirkeszárnyakat sem!

bbq_csirkeszarny_bulgur_salata.JPG

Hozzávalók 2-3 főre:

A csirkeszárnyhoz:

- 1 kg csirkeszárny

- 2 dl BBQ szósz

- 0,5 dl szójaszósz

- 2 ek worcester-szósz

- folyékony füst (kulináris boltokban kapható)

- 1 ek méz

- só,bors

A bulgur salátához:

- 10 dkg bulgur

- 2 db paradicsom

 - 1 szál újhagyma

- fél  kígyóuborka

- friss rukkola (kb 1 marék)

A rukkola pestohoz:

- 2 marék rukkola

-1-1,5 dl olívaolaj

- 1 gerezd fokhagyma

- 5 dkg fenyőmag

- 3 dkg parmezán sajt

- pici só

Elkészítés:

A pác összetevőit keverjük össze, majd öntsük a csirkeszárnyakra és hagyjuk állni kb 1 órát, vagy akár egy éjszakát. 180 fokos sütőben süssük készre kb 45 perc alatt. Én akkor szeretem, ha itt-ott kicsit fekete és olyan jóóóó ragadós.

Amíg sül a szárny, a pesto hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba és daráljuk krémes állagúra.

A bulgurt a leírás szerint kétszeres mennyiségű vízzel készre főzzük. A friss rukkola kivételével a zöldségeket vágjuk kis kockákra és keverjük a bulgurhoz. Használhatunk bármilyen friss zöldséget, ami rendelkezésre áll. A friss rukkolát csak tálaláskor keverjük hozzá!

Ha mindennel megvagyunk, tálalhatunk is! :)

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1914521750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása