Az eperszezon elkezdődött. Az egyik kedvenc gyümölcsöm, így a lehető legtöbb formában igyekszem ilyenkor használni. Ez a torta behűtve egy szülinapon is megállja a helyét, de mivel gyorsan elkészül a hétköznapok, hétvégék sztárja is lehet. A savanykás krémes joghurt az ízletes eperrel együtt szerintem fantasztikus. Érdemes kipróbálni. Russel Hobbs robotgéppel pedig a torta alap és a krém is villámgyorsan el tud készülni.
Kerámiák beszerezhetők a www.skanditrend.hu oldalon
Hozzávalók 18-20 cm es tortaformára:
A torta alaphoz:
15 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
Az epres réteghez:
15 dkg + 5 dkg friss eper
3 dkg cukor
2 lapzselatin
A joghurt réteghez:
400 g görög joghurt
250 g philadelphia krémsajt
3 ek méz
1 vanília rúd kikapart belseje
1 citrom leve
3 db lapzselatin
1 dl víz
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk. A kekszet késes aprító segítségével ledaráljuk, összekeverjük a vajjal, és a tortaformába nyomkodjuk. Tegyük hűtőbe.
Az epres réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
A 15 dkg epret a cukorral egy lábosban kb 10 perc alatt összefőzzük, majd elkeverjük benne a a kinyomkodott lapzselatint. Ráöntjük a torta alapra és a maradék 5dkg epret pedig apró kockára vágva rászórjuk. Kb 1 órára tegyük hűtőbe.
A joghurtos réteghez is áztassuk be hideg vízbe a 3 lapzselatint. 1 dl vizet felforralunk és elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatint. Félretesszük kicsit hűlni.
A többi hozzávalót egy gépi mixer segítségével összekeverjük, adjuk hozzá a zselatinos keveréket, majd öntsük a tortára.
Tegyük hűtőbe kb 8 órára, vagy egy éjszakára.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)