Angol gyümölcskenyér
2018. november 28. írta: Palotás Tímea

Angol gyümölcskenyér

Extra puha ünnepi süti

Sose szerettem a gyümölcskenyeret. Nem jött be se ízre, se állagra. Aztán egyszer gondoltam csak kéne varázsolni az ünnepi asztalra. Megnéztem néhány alapreceptet, aztán kicsi alakítottam a hozzávalókon, a mennyiségeken, a belevaló finomságokon egészen addig, míg nem lett olyan, amit most már nem csak karácsonykor, de egész évben bármikor szívesen megeszek. Sőt, szeretem is!

Az egyik legsokoldalúbb sütemény, mert ha van egy jó alapreceptünk, utána bármivel turbózhatjuk. Ez az én változatom. Egy bögre tejjel vagy kakaóval reggelire a legjobb.:)

Elkészítése nagyon egyszerű és napok múlva is finom puha marad, így már az ünnepek előtt néhány nappal is nyugodtan elkészíthetjük.

gyumolcskenyer.JPG

Hozzávalók egy formára:

12,5 g vaj

250 g finomliszt

100 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

2 ek rum

2 teáskanál sütőpor

1,5 dl tej

3 dkg kandírozott gyümölcs vegyesen

5 dkg étcsokoládé (ízlés szerint)

5 dkg dió

Elkészítés:

Az őzgerinc formánkat kivajazzuk, belisztezzük és félretesszük.

A gyümölcsök és magvak kivételével minden hozzávalót összekeverünk.

Vágjuk durvára kb. 5 dkg diót és 5 dkg étcsokit, majd a kandírozott gyümölccsel együtt adjuk a masszához.

Az így kapott tésztánkat öntsük a kivajazott formába, szórjuk meg a tetejét még kevés dióval, és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, akkor szépen kijön a formából.

 

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő ünnepi finomságról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1414397752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása