Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom, ez a kedvenc levesem. Bármikor bármilyen mennyiségben el tudom pusztítani. Tudom sok hozzávaló kell hozzá és sokakban felmerül a kérdés, hogy hol lehet ezeket beszerezni. Megnyugtatok mindenkit, hogy már bármelyik hipermarketben.
Ez az a leves, ami eddig mindig sikert aratott bárkinek készítettem. Ha valaki nem szereti a rákot, készítheti csirkemellel, azzal is ízgazdag lesz az ételünk. Egy biztos, aki a keleti ízeket szereti, annál garantált a siker!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma (vagy salotta hagyma)
1 db paradicsom
1 liter alaplé (megmaradt húsleves)
200 ml kókusztej
3 dkg friss gyömbér
4 tk currypaszta
4 ek halszósz
8-10 db garnéla
3 dkg rizstészta
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 db lime leve
ízlés szerint bors
ízlés szerint chili
ízlés szerint koriander
Elkészítés (kb 30 perc)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magot, és egy éles késsel a paradicsom bőrét is, majd szintén apró kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a hagymához.
Pár perc múlva öntsük fel az előzőleg felmelegített alaplével, adjuk hozzá a kókusztejet, gyömbért, halszószt, curry pasztát, fűszereket, és a rizstésztát, majd kb 5 perc múlva a kiolvasztott vagy friss rákokat. Forraljuk össze.
A ráknak nem kell sok idő, kb 3 perc múlva kész is a levesünk. Adjuk hozzá a lime levét és friss korianderrel tálalhatjuk is.
Az arányok iránymutatóak, kóstoljuk folyamatosan, hogy a nekünk megfelelő ízvilágot érjük el. Végeredményben egy pikáns, intenzív, ízekkel teli, különleges levest kapunk.
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)