Tengeri nyelvhal filé erdei gombás bulgurral
2018. szeptember 24. írta: Palotás Tímea

Tengeri nyelvhal filé erdei gombás bulgurral

Könnyű hétindító ebéd

Sajnos az emberek nagy része nagyon kevés halat fogyaszt. Pedig egészséges, változatosan, gyorsan elkészíthető, és rengeteg körettel passzol. Én most bulgurt választottam. Gyorsan elkészíthető főétel egy pohár fehérborral és megint elégedetten hátradőlhetünk, hogy nem kell étterembe menjünk pár finom falatért.

nyelvhal_bulgur.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

- 2 szelet tengeri nyelvhal filé

- 10 dkg bulgur

- 2 dl víz

- 10 dkg erdei gomba

- 1 db salotta hagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- só, bors, kakukkfű

- 5 dkg vaj

- fél citrom, só

Elkészítés:

A bulgurt kétszer annyi vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni. Kb 15 perc alatt magába szívja a nedvességet és kész is. 

A salotta hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Pici vizet adhatunk hozzá ha nagyon elpárolog. Ha a gomba megpuhult, összekeverjük a bulgurral.

5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elkezd habosodni, hozzáadunk fél citrom levét és egy pici sót. Kiöntjük egy edénybe, ezzel fogjuk a végén meglocsolni a halat. A visszamaradt vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.

Tálaláskor a bulgurra tesszük a halat és meglocsoljuk a citromos vajjal.

Kb 25 -30 perc alatt el is készültünk egy finom könnyű ebéddel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr7714257559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása