A tatár beefsteak igazán megosztó étel, még a húsevők körében is, de ha valaki egyszer megkóstolja, jó eséllyel rajongó lesz. A jó tatár olyan, mint a töltött káposzta! Hogy miért? Mert ahány ház, annyi szokás.
Sokan nem mernek hozzáfogni, pedig ha sikerül jó minőségű húshoz jutni, akkor pikkpakk megvan ez a mennyei előétel. És mivel előételről beszélünk, 4 főre számolva is kihozható 1500-2000 ft-ból. Íme az én verzióm.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg marha bélszín
1/2 fej vöröshagyma
2 tk házi pirospaprika (füstölt még jobb)
3 tk dijoni mustár
1 db tojássárgája
4 tk kapribogyó
2 gerezd fokhagyma
5 tk vaj
4 ek worchester szósz
só, bors
Elkészítés:
Örök kérdés, hogy a húst daráljuk, vagy vágjuk. Sokak szerint mindegy, mert az íz ugyanaz. Pedig nem így van. A töltött káposztát se daráljuk le, hiába ugyanolyan az íze. :) Inkább vágjuk, de egy késes aprító segítségével is elérhetjük a tökéletes állagot. Ha mégis daráljuk, akkor csak egyszer, mert nem húspépet készítünk.
Ha ezzel megvagyunk, nincs más hátra mint kedvünkre ízesíteni a fenti hozzávalókkal. Pár csepp lime lével, és friss korianderrel pikánsabbá varázsolhatjuk. Én a fenti mennyiségekkel dolgoztam. Ha beízesítettük a húst, mindenképp tegyük hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal, friss zöldségekkel tálaljuk.