Tatár beefsteak
2018. július 02. írta: Palotás Tímea

Tatár beefsteak

"Marha" jó előétel

A tatár beefsteak igazán megosztó étel, még a húsevők körében is, de ha valaki egyszer megkóstolja, jó eséllyel rajongó lesz. A jó tatár olyan, mint a töltött káposzta! Hogy miért? Mert ahány ház, annyi szokás.

Sokan nem mernek hozzáfogni, pedig ha sikerül jó minőségű húshoz jutni, akkor pikkpakk megvan ez a mennyei előétel. És mivel előételről beszélünk, 4 főre számolva is kihozható 1500-2000 ft-ból. Íme az én verzióm.

tatar_beefsteak_2.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg marha bélszín

1/2 fej vöröshagyma

2 tk házi pirospaprika (füstölt még jobb)

3 tk dijoni mustár

1 db tojássárgája

4 tk kapribogyó

2 gerezd fokhagyma

5 tk vaj

4 ek worchester szósz

só, bors

Elkészítés:

Örök kérdés, hogy a húst daráljuk, vagy vágjuk. Sokak szerint mindegy, mert az íz ugyanaz. Pedig nem így van. A töltött káposztát se daráljuk le, hiába ugyanolyan az íze. :) Inkább vágjuk, de egy késes aprító segítségével is elérhetjük a tökéletes állagot. Ha mégis daráljuk, akkor csak egyszer, mert nem húspépet készítünk.

tatar_beefsteak.jpg

Ha ezzel megvagyunk, nincs más hátra mint kedvünkre ízesíteni a fenti hozzávalókkal. Pár csepp lime lével, és friss korianderrel pikánsabbá varázsolhatjuk. Én a fenti mennyiségekkel dolgoztam. Ha beízesítettük a húst, mindenképp tegyük hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Pirítóssal, friss zöldségekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr8014086273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása