Parmezános cukkini tócsni
2018. június 27. írta: Palotás Tímea

Parmezános cukkini tócsni

Egy gyors vacsora fillérekből

A tócsnit rengetegen ismerik, legtöbbször krumpliból készítik, különös ismertető jele, hogy mindenhol másképp hívják :) Ismertebb nevei még a bodag, reszelt krumpli, lapcsánka, prósza. Régen a szegény családok közkedvelt étele volt. Mára viszont már különböző zöldségből készülő, extra fűszerezéssel megbolondított, közkedvelt finomság lett. Esszük akár önmagában egy kis szósszal, vagy köretként. Ha már tombol a cukkini szezon, akkor készítsük ebből, egy kis parmezánnal pedig szerintem még finomabb. Foci Vb szurkolásra erősen ajánlott :)

cukkini_tocsni_lapcsanka.jpg

Hozzávalók 2 főre:

2 db cukkini

2 db tojás

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

kb 4-5 ek liszt

1 csokor petrezselyem

5 dkg parmezán

só,bors

Elkészítés (kb 20 perc)

A cukkinit lereszeljük, enyhén besózzuk, és kb. 10-15 percet állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Felhasználás előtt ezt a levet nem csak leöntjük, de kis is nyomkodjuk!

A hagymát apró kockákra vágjuk, a parmezánt lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a cukkinihez. Külön ne sózzuk, hiszen az elején lesóztuk a cukkinit, illetve a parmezán is sós!

Annyi liszttel keverjük el, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ez kb. 4-5 evőkanálnyit jelent.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy darab tócsnihoz kb. 1 evőkanál masszát teszünk bele, majd elnyomkodjuk kb. 0,5-1 cm vastagra.

Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük ki, hogy leitassuk a felesleges olajat.

Tálalhatjuk tejföllel vagy fokhagymás görög joghurttal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr9514074459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása