Indiai vajas csirke cirok tésztával
2019. január 14. írta: Palotás Tímea

Indiai vajas csirke cirok tésztával

Foodejó kimért, konyhakész alapanyagokból főztem

Nálam a főzés és vacsora készítés általában úgy néz ki, hogy kigondolom, mit szeretnék főzni, útnak indulok valamelyik közértbe vagy hipermarketbe, ott eltöltök 1-2 órát mire mindent megvásárolok, meg persze megveszem azt is amit nem akartam, utána hazacipelem, elpakolok, hozzáfogok előkészíteni az alapanyagokat, pucolok, darabolok és utána majd csak utána főzök. Azt hiszem, ez a legtöbb háztartásban valahogy így szokott lenni.

Viszont most kaptam egy csomagot a foodejó -tól. Egészen meglepődtem, ugyanis, itt nem úgy zajlik, hogy bemész és elkezdesz vásárolni, hanem kiválasztasz egy receptet, hogy mit ennél szívesen, ők kimérik az alapanyagokat, feldarabolják, összekészítik Neked és ha te hazaérsz már csak 30-40 perc alatt meg kell főznöd. elfoglalt háziasszonyoknak a legtökéletesebb. Ami talán a legpozitívabb, hogy minden receptjük glutén - és laktózmentes, így tényleg nyugodtan válogathatunk a számtalan étel közül. 

Nincs alapanyagveszteség, nincs utánajárás, nincs előkészítő folyamat. Egészen jól hangzik, nem?

Én most indiai vajas csirkét választottam. A szatyromban valóban minden össze volt készítve. A csirke felkockázva, lefóliázva, a paprika, de még a fűszerek is grammra kimérve vannak, azok a kedvenceim :)

indiai_vajas_csirke2.JPG

Hozzávalók 2 főre:

300 g csirke

200 ml kókusz tejszín

80 ml víz

2 paradicsom

1 kávéskanál garam masala

1/2 kávéskanál chili por

1 kávéskanál só

1/2 citrom leve

1 evőkanál kókuszolaj

1 répa

1 piros kaliforniai paprika

1 kisebb vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál gyömbér

2 újhagyma

 

Köret:

100 gramm cirok tészta

Elkészítés:

Pakold ki az előkészített alapanyagokat:foodejo.JPGMosd meg és szeleteld fel a paradicsomokat apró kockára. Vágd fel apró, egyforma méretű kockákra a répát, piros kaliforniai paprikát és vöröshagymát. Törd finomra a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével, vagy vágd nagyon apróra. Szeleteld kockára a csirkemellet, amennyiben még nincs felkockázva.

Egy kis tálba készítsd el a szószt. Keverd el a kókusz tejszínt, a garam masala fűszert, chili port, a sót és a citromlevet. Keverd össze, közben apránként add hozzá a vizet. Annyi vizet rakj hozzá, amennyivel keverhető, krémes állaga lesz a tejszínnek, majd rakd félre.

Főzd meg a cirok tésztát. Egy edénybe rakd fel vizet forrni. Amikor forr, öntsd bele a tésztát és főzd 3-4 percig. Vedd le a tűzről, öntsd le a tésztáról a vizet és öblítsd át hideg vízzel, majd csepegtesd le.

Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon. Amikor meleg, tedd bele a kókuszolajat és süsd meg rajta a kockára vágott csirkemellet.

Amikor kezd kifehéredni a hús, öntsd bele a répát, kaliforniai paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát, majd süsd össze 5 percig.

Szeleteld fel az újhagyma fehér részét apróra, keverd hozzá a húshoz a fokhagymával, sóval és a gyömbér porral együtt, majd süsd lassú tűzön további 5-8 percig, amíg minden kezd megpuhulni.

Végül öntsd rá az elkészített szószt és főzd össze amíg besűrűsödik – kb. 15 perc.

indiai_vajas_csirke.JPG

Ha te is kedvet kaptál hozzá, hogy időt spórolj és egészséges vacsorát főzz,nézz szét a foodejó honlapján, válaszd ki kedvenc recepted, ők összekészítik a csomagod, és neked már tényleg csak a serpenyőbe kell bedobálni mindent!

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr8814561274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása