Levendulás kekszek
2018. december 03. írta: Palotás Tímea

Levendulás kekszek

Egyedi sütikiszúróval egyedi gasztroajándék

Karácsony közeledtével egyre inkább előtérbe helyezem a gasztro-ajándékokat. A kézzel készült ajándékok valahogy mindig sokkal személyesebbek szerintem. 

Ezeket a kekszeket készíthetjük gyerekekkel is a téli-szünet idején, biztosan élvezni fogják és a nagymamáék is igazán boldogok lesznek egy ilyen ajándékkal. 

Sőt! A "Sajátsüti" jóvoltából, saját névre szóló, egyedi sütikiszúrót is rendelhettek, így tényleg nincs visszaút a tökéletes ajándékhoz. Hamarosan nekem is elkészül a saját Zsengezsályás kiszúrom, tervezd meg te is a sajátot és készítsd el ezt az isteni levendulás kekszet. A sajátsüti kiszúróról bővebben itt találsz információt.

keksz.JPG

Hozzávalók kb 45 db kekszhez:

- 30 dkg liszt

- 20 dkg vaj (jó minőségű vajat használjunk!)

- 10 dkg porcukor

- 1 vanília rúd kikapart belseje

- 1 tk sütőpor

- 1 tojás

- 2 kanál szárított levendula

Elkészítés:

A tészta összeállításához nem szükséges elővennünk semmilyen gépi segítséget, kézzel is pikk pakk össze tudjuk állítani.

A száraz összetevőket keverjük össze (liszt, porcukor, sütőpor, vanília, levendula). 

Adjuk hozzá a lágy, puha vajat, tojást és kézzel vagy fakanállal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Csak akkor fogunk tudni szépen dolgozni a tésztával, ha kemény a tésztánk.  (Ha sietünk, vegyük igénybe a fagyasztó segítségét nyugodtan.)

levendulas_keksz.JPG

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Ha a tésztánk kidermedt, jól kilisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra. A formánkat is lisztezzük folyamatosan, hogy ne ragadjon. Szaggassuk ki, sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe és 8-10 perc alatt süssük szép világosra.

Jól záródó dobozban hetekig omlós marad, így nyugodtan készíthetünk nagyobb adagot is, mert hamar elkapkodja majd a család.

 

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő ünnepi finomságról :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1514411122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása