Áfonyás túrótorta sütés nélkül
2018. október 21. írta: Palotás Tímea

Áfonyás túrótorta sütés nélkül

25 perces finomság

Van amikor nincs kedvem vagy időm hosszú órákat a konyhában tölteni, de mégis szeretnék valami ütős nasit rittyenteni.  Szétnéztem a fagyasztóban, a hűtőben és gyors gondolkodás után megszületett ez a torta. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a végeredmény garantált siker. Kis díszítés és még vendégségbe is kiváló ajándék.

afonyas_sajttorta.JPG

 

Hozzávalók 18 cm-es formára:

A tortaalaphoz:

15 dkg zabkeksz

5 dkg vaj

A krémhez:

25 dkg mascarpone

25 dkg túró

2 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

15 dkg áfonya (fagyasztott)

10 dkg cukor

0,5 dl víz

3 db lapzselatin

fél citrom leve

Elkészítés:

A tortaformánk alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a puha, olvadt vajjal és a forma aljába nyomkodjuk. Tegyük hűtőbe amíg a krémet elkészítjük. 

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk és félretesszük.

Egy kis lábosban feltesszük főni az áfonyát a cukorral. Adjunk hozzá egy pici vizet majd főzzük pár percig amíg kicsit szétesik az áfonya. Ekkor adjuk hozzá a fél citrom levét és a kinyomkodott lapzselatint. Kicsit hagyjuk hűlni.

A habtejszínt gépi habverő segítségével felverjük. Adjuk hozzá a túrót, a mascarponét, a vaníliás cukrot és végül az áfonyát. Keverjük össze és öntsük a tortaalapra. 

Toljuk a hűtőbe egy éjszakára, hogy szépen kidermedjen. 

Jöhet az édes élvezet :)

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

afonyas_turotorta.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr314313391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása