Van amikor nincs kedvem vagy időm hosszú órákat a konyhában tölteni, de mégis szeretnék valami ütős nasit rittyenteni. Szétnéztem a fagyasztóban, a hűtőben és gyors gondolkodás után megszületett ez a torta. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a végeredmény garantált siker. Kis díszítés és még vendégségbe is kiváló ajándék.
Hozzávalók 18 cm-es formára:
A tortaalaphoz:
15 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
15 dkg áfonya (fagyasztott)
10 dkg cukor
0,5 dl víz
3 db lapzselatin
fél citrom leve
Elkészítés:
A tortaformánk alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a puha, olvadt vajjal és a forma aljába nyomkodjuk. Tegyük hűtőbe amíg a krémet elkészítjük.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk és félretesszük.
Egy kis lábosban feltesszük főni az áfonyát a cukorral. Adjunk hozzá egy pici vizet majd főzzük pár percig amíg kicsit szétesik az áfonya. Ekkor adjuk hozzá a fél citrom levét és a kinyomkodott lapzselatint. Kicsit hagyjuk hűlni.
A habtejszínt gépi habverő segítségével felverjük. Adjuk hozzá a túrót, a mascarponét, a vaníliás cukrot és végül az áfonyát. Keverjük össze és öntsük a tortaalapra.
Toljuk a hűtőbe egy éjszakára, hogy szépen kidermedjen.
Jöhet az édes élvezet :)
Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)