Vaníliás túrófánk
2018. június 22. írta: Palotás Tímea

Vaníliás túrófánk

Fánk kelesztés nélkül

Íme egy klasszikus, de szupergyors fánkocska! Nem kell keleszteni, gyorsan megvan, kezdőknek is garantált siker, hiszen ha mindent összekevertünk, 5 perc múlva már ehetünk is. Tökéletes meccsnézéshez, péntek esti beszélgetésekhez, vagy hétvégén a gyerekeknek.

vanilias_turofank.jpg

Hozzávalók 4 személyre (édesszájúaknak csak 2-re :))

- 250 dkg túró

- 15 dkg liszt

- 2 db tojás

- 2 csomag vaníliás cukor

- 5 dkg cukor

- 1 tk sütőpor

szükség szerint olaj a sütéshez (-kb fél liter)

Elkészítés

A túrót keverjük el a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. A liszthez adjuk hozzá a sütőport (ha csomós lenne, szitáljuk!), és keverjük össze a túrós masszával.

Vizes kézzel kis golyókat formálunk, amiket közepes lángon sütünk ki, hogy belül is átsüljön.

Ha szépen megpirultak a fánkok, konyhai papírtörőre szedjük ki őket. Tálaláskor házi baracklekvárral, nutellával, vagy csak simán porcukorral megszórjuk.

vanilisa_turofank_sutes.jpg

Tipp: Ha nagyobb adagot készítünk, a bekevert tészta egy részét nyugodtan tegyük hűtőbe, és mindig csak annyit süssünk ki, amennyi épp elfogy. A fánk frissen a legfinomabb, na meg persze házi barack lekvárral.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1714063127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása