Íme egy klasszikus, de szupergyors fánkocska! Nem kell keleszteni, gyorsan megvan, kezdőknek is garantált siker, hiszen ha mindent összekevertünk, 5 perc múlva már ehetünk is. Tökéletes meccsnézéshez, péntek esti beszélgetésekhez, vagy hétvégén a gyerekeknek.
Hozzávalók 4 személyre (édesszájúaknak csak 2-re :))
- 250 dkg túró
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
szükség szerint olaj a sütéshez (-kb fél liter)
Elkészítés
A túrót keverjük el a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. A liszthez adjuk hozzá a sütőport (ha csomós lenne, szitáljuk!), és keverjük össze a túrós masszával.
Vizes kézzel kis golyókat formálunk, amiket közepes lángon sütünk ki, hogy belül is átsüljön.
Ha szépen megpirultak a fánkok, konyhai papírtörőre szedjük ki őket. Tálaláskor házi baracklekvárral, nutellával, vagy csak simán porcukorral megszórjuk.
Tipp: Ha nagyobb adagot készítünk, a bekevert tészta egy részét nyugodtan tegyük hűtőbe, és mindig csak annyit süssünk ki, amennyi épp elfogy. A fánk frissen a legfinomabb, na meg persze házi barack lekvárral.