Az olasz konyha nem csak pizzájáról és tésztájáról híres. Van néhány desszertje is, ami mindenkit levesz a lábáról. Ilyen a panna cotta, ami alapvetően egy puding. Nagyon egyszerű elkészíteni és néhány kiegészítő finomsággal igazán különlegessé varázsolhatjuk. Én most málnát és levendulát választottam, de fantáziánkra bízva majdnem bármivel megbolondíthatjuk. El tudok például képzelni egy csokiöntetet, karamell szószt, vagy bármilyen idénygyümölcsöt.
Hozzávalók a Panna cottához (4 személyre)
4 dl kókusztej
2 dl habtejszín
3 db lapzselatin
2 ek cukor
1 db vaníliás cukor
1 ek kókuszaroma
1 csipet só
Elkészítés: (kb 15 perc)
A lapzselatint áztassuk be hideg vízbe kb. 5 percre. A kókusztejet feltesszük melegedni a habtejszínnel együtt. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót is. Ne forraljuk! Ha lobogni kezdene, vegyük lejjebb a lángot hagyjuk kicsit visszahűlni, majd adjuk hozzá a lapzselatint és keverjük jól el.
Töltsük mutatós poharakba, és tegyük hűtőbe egy éjszakára kidermedni. Ha kicsit megdöntve tesszük a hűtőbe, akkor még látványosabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók a málna zseléhez:
20 dkg málna
1 ek szárított levendula
5 dkg cukor
Elkészítés: (Kb 15 perc)
A málnát tegyük fel melegedni. Adjuk hozzá a cukrot és a levendulát is. Főzzük addig, míg el nem kezd besűrűsödni. Hagyjuk kihűlni tálalásig.
Kínáljuk friss gyümölccsel, kókuszpehellyel, mentalevelekkel.
Tipp: Ha diétázol a cukrot cseréld le nyírfacukorra vagy xilitre!