Megszokott ízek, nem megszokott köntösben. A csirkeszárny édes-pikáns fűszerezését remekül ellensúlyozza az uborkás túrókrém frissessége. Mellé réteslapból készült, zöldségekkel töltött ropogós rudacskákat kínálunk, melyek önmagukban is jól illenek a túrós krémhez. Érdemes kipróbálni, nagyon jó kombó!
Hozzávalók
A BBQ szárnyakhoz:
1 kg csirkeszárny
2 dl barbecue szósz
1 dl szója szósz
0,5 dl worcester szósz
ízlés szerint só, bors és grillfűszerek
A zöldségropogóshoz:
4 db réteslap
10 dkg répa
10 dkg póréhagyma
10 dkg cukkini
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és bors
A túrókrémhez:
10 dkg kígyóuborka
150 gramm túró
2-3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, petrezselyem és snidling
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A csirkeszárnyakat a megadott hozzávalókkal dörzsöljük be, és 200 fokos előmelegített sütőben kb 1 óra alatt süssük meg. Utolsó 10 perceben kapcsoljuk át a sütőt légkeverésre, így a szárnyak ropogósak lesznek.
A zöldségropogóshoz a cukkinit, póréhagymát, répát vágjuk fel nagyon vékony csíkokra.
Kevés olívaolajon kezdjük el pirítani először a répát. Sózzuk meg, hogy kicsit összeessen.
Kb. 3 perc után adjuk hozzá a póréhagymát, ha az is összeesett, akkor adjuk hozzá csak a cukkinit, így fog egyszerre elkészülni.
Ha a zöldségek mind megpuhultak, tegyük félre hűlni.
A túrókrémhez az uborkát vágjuk fel apró kockákra, majd alaposan sózzuk meg, hogy kiengedje a levét. Körülbelül 5-10 perc múlva nyomkodjuk ki, a többi hozzávalóval együtt adjuk a túróhoz és leverjük el. A sóval itt óvatosan bánjuk, hiszen az uborkánkat már sóztuk!
A réteslapot egyesével fogjuk használni. Terítsük ki, kenjük meg olívaolajjal, és a szélére halmozzunk a kihűlt zöldségből. Amíg egy lappal dolgozunk, a többit takarjuk le, mert hamar kiszárad!
Szorosan tekerjük fel, és a tetejét is kenjük meg olívaolajjal.
200 C fokos sütőben 5-10 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálalhatunk :) Jó étvágyat!
Tipp: A szárnyakat egy kevés chilivel is bedörzsölhetjük.