BBQ csirkeszárnyak uborkás túrókrémmel és zöldségropogóssal
2018. június 21. írta: Palotás Tímea

BBQ csirkeszárnyak uborkás túrókrémmel és zöldségropogóssal

Még egy meccsnézős kaja

bbq_csirkeszarny.jpgMegszokott ízek, nem megszokott köntösben. A csirkeszárny édes-pikáns fűszerezését remekül ellensúlyozza az uborkás túrókrém frissessége. Mellé réteslapból készült, zöldségekkel töltött ropogós rudacskákat kínálunk, melyek önmagukban is jól illenek a túrós krémhez. Érdemes kipróbálni, nagyon jó kombó!

Hozzávalók

A BBQ szárnyakhoz:

1 kg csirkeszárny

2 dl barbecue szósz

1 dl szója szósz

0,5 dl worcester szósz

ízlés szerint só, bors és grillfűszerek

A zöldségropogóshoz:

4 db réteslap

10 dkg répa

10 dkg póréhagyma

10 dkg cukkini

1 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só és bors

A túrókrémhez:

10 dkg kígyóuborka

150 gramm túró

2-3 ek tejföl

1 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, bors, petrezselyem és snidling

2 ek olívaolaj

Elkészítés

A csirkeszárnyakat a megadott hozzávalókkal dörzsöljük be, és 200 fokos előmelegített sütőben kb 1 óra alatt süssük meg. Utolsó 10 perceben kapcsoljuk át a sütőt légkeverésre, így a szárnyak ropogósak lesznek.

A zöldségropogóshoz a cukkinit, póréhagymát, répát vágjuk fel nagyon vékony csíkokra.

Kevés olívaolajon kezdjük el pirítani először a répát. Sózzuk meg, hogy kicsit összeessen.

Kb. 3 perc után adjuk hozzá a póréhagymát, ha az is összeesett, akkor adjuk hozzá csak a cukkinit, így fog egyszerre elkészülni.

Ha a zöldségek mind megpuhultak, tegyük félre hűlni.

A túrókrémhez az uborkát vágjuk fel apró kockákra, majd alaposan sózzuk meg, hogy kiengedje a levét. Körülbelül 5-10 perc múlva nyomkodjuk ki, a többi hozzávalóval együtt adjuk a túróhoz és leverjük el. A sóval itt óvatosan bánjuk, hiszen az uborkánkat már sóztuk!

A réteslapot egyesével fogjuk használni. Terítsük ki, kenjük meg olívaolajjal, és a szélére halmozzunk a kihűlt zöldségből. Amíg egy lappal dolgozunk, a többit takarjuk le, mert hamar kiszárad!

zoldsegropogos.jpg

Szorosan tekerjük fel, és a tetejét is kenjük meg olívaolajjal.

200 C fokos sütőben 5-10 perc alatt süssük aranybarnára.

zoldsegropogos1.jpg

Tálalhatunk :) Jó étvágyat!

Tipp: A szárnyakat egy kevés chilivel is bedörzsölhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr314062739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása