Rántott camembert pankómorzsában, tartármártással
2018. június 19. írta: Zsengezsálya

Rántott camembert pankómorzsában, tartármártással

Tökéletes VB-nézős sörkorcsolya

rantott_camembert_vagva.jpgItt a Foci VB, mindenki foci lázban ég. Meccset nézni társasággal a legjobb és ilyenkor előkerülnek a tv-nézős falatkák, a jól behűtött sör, és sokféle ropogtatnivaló. A zacskós chipsznél és ropinál azonban vannak izgalmasabb, ízletesebb sörkorcsolyák is.

Az én kedvencem a rántott camembert, ami akkor tökéletes, ha még belül folyik, de kívül ropogós. Tudom, hogy sokan csak étteremben esznek rántott sajtot, mert félnek hogy szétfolyik sütés közben, pedig pár trükköt betartva garantált a siker.

A recept egy adagra készült. Személyenként egy camemberttel számoljunk és az alapanyagok mennyiségét szorozzuk fel.

Szükséges eszközök:

- vágódeszka

- serpenyő

- lapát vagy csipesz a forgatáshoz

- papírtörlő

Hozzávalók:

1 db camembert (12 dkg) személyenként

A panírhoz:

1 db tojás (L)

szükség szerint liszt

szükség szerint pankó morzsa

A tartármártáshoz:

1 dl tejföl

1 tk mustár

2 tk majonéz

ízlés szerint pár csepp citromlé

só, bors, 1 csipet cukor

Elkészítés:

A tartárhoz a tejfölt, mustárt, majonézt keverjük össze, ízesítjük sóval, borssal, pár csepp citromlével, és egy csipet cukorral. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

A camembert-et vágjuk 4 felé. Ez lesz egy személy adagja.

Készítsük elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A tojást egy csipet sóval kicsit keverjük össze.

Először a lisztben forgassuk meg, utána a tojásban, majd (ez FONTOS), megint a lisztben és még egyszer a tojásban. Végül hempergessük bele a sajtdarabokat a pankó morzsába.

4de475b7-ba42-4667-8227-5064fa897ca4.jpg

Ha kész vagyunk a panírozással, tegyük be a camembert 15-20 percre a fagyasztóba. Ez is egy fontos lépés a siker érdekében. Miután letelt az idő és a panír kissé ráfagyott a sajtra, hevítsünk olajat egy magas falú lábosban.

Az olajnak kb. 1 cm magasan kell állnia és akkor kezdhetjük el a sütést, ha jól felforrósodott. A sajtot oldalanként kb. 2 percig sütjük. A forgatáshoz csipeszt vagy lapátot használjunk, semmi esetre sem villát, mert ha megszúrjuk, kifolyik a lágy sajt!

Az aranybarnára pirult camembert papírtörlőre szedve lecsepegtetjük, de tálalás előtt ne hagyjuk kihűlni.

Ha jól dolgoztunk a pankó morzsa miatt roppanós bundát kapunk,ami  lágy belsőt takar. Kínáljunk hozzá hideg sört vagy limonádét. Jó étvágyat, jó szurkolást! :)

Tipp: A rántott camembert pankó morzsában gyerekzsúrok vagy filmnézős, beszélgetős esték bajnoka is lehet, akár áfonyaszósszal vagy pikáns, csípős szalszával is.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr8114057978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása