Epres mille feuille
2019. május 22. írta: Palotás Tímea

Epres mille feuille

villantós desszert vendégvárásra

A májusi Kiskegyed konyhája címlapján jelent meg ez a receptem. A mille feuille ezer lapot jelent. A franciák méltán híres krémeseként terjedt el. Ma már számtalan variációja létezik. Tölthetjük tejszínes krémmel, csokissal, gyümölcsökkel, magvakkal, nyugodtan engedjük szabadjára a képzeletünk,…

Fehér spárga krémleves pirított garnélával
2019. május 06. írta: Palotás Tímea

Fehér spárga krémleves pirított garnélával

Használjuk ki a spárgaszezont!

A napokban új robotgép érkezett a konyhámban, úgyhogy nagy erőkkel vetettem magam a hétvégi főzésbe. A Russel Hobbs Retro robotgépével már régóta szemezgettem. Nálam akkor megy át a vizsgán egy turmix gép, ha az a forró, gőzölgő hőt is bírja és azt is, ha jégkockát szeretnék apróra zúzni. Ha ez megy…