Egyszerű gombaleves
2019. április 30. írta: Palotás Tímea

Egyszerű gombaleves

hagyományos ízek borongós napokra

Gyerekkoromban Édesanyám gyakran készített gyors, egyszerű  leveseket, amik tartalmasak és átmelegítenek a borongós napokon. Nem igénylem mindig a különlegest, az újragondoltat, a textúrákat. Szeretek visszatérni a hagyományokhoz, az egyszerű, de ízes ételekhez. Néhány alap hozzávalóból igazán…

Tormás-újhagymás rizottó lágy tojással, gombákkal
2019. április 24. írta: Palotás Tímea

Tormás-újhagymás rizottó lágy tojással, gombákkal

hústvét utáni maradékmentő vegáknak

Ez a receptem az áprilisi Kiskegyed konyhája magazinban jelent meg a húsvéti menü ajánlatban. Nem csak húsvétra tökéletes, hanem a húsvét utáni napokban a megmaradt alapanyagok hasznos felhasználására is. Ha húsbarátok vagyunk, a gombát lecserélhetjük sonkára is. Nálam az sajnos hamar elfogyott…

Tavaszi mascarpones tésztasaláta
2019. április 15. írta: Palotás Tímea

Tavaszi mascarpones tésztasaláta

egy krémes tészta kék sajttal zöldségekkel

Végre tele vannak a boltok polcai friss, szebbnél szebb zöldségekkel. Ilyenkor kényszeresen pakolok be a kosárba mindent ami jó áron van, ami szép, ami friss. Aztán pakolgatom a hűtőbe napokig. Ilyenkor jönnek utána azok a napok, amikor szétnézek, összeszedem a hűtő tartalmát és készítek belőle…

Red Velvet sajttorta
2019. április 01. írta: Palotás Tímea

Red Velvet sajttorta

Piros sütivel a hemofilíia világnapjára

Április 17, a hemofília (vérzékenység) világnapja. Több, mint 1000 ember él kis hazánkban, aki ezzel a betegséggel küzd. Nehéz elképzelni, de egyetlen hiba, egy kis seb is akár végzetes lehet számukra. Én ezzel a piros sütivel szeretném felhívni a figyelmet erre a betegségre.  Persze arról az apró…