Rántott sajtgolyó rukkolás buronyapürével
2019. október 18. írta: Palotás Tímea

Rántott sajtgolyó rukkolás buronyapürével

Húsmentes ebéd

Mióta elindult a séfekséfe műsora, kicsit felrobbant körülöttem minden. Rengeteg üzenetet kapok, rengeteg kérdésre válaszolok, az Apró Bisztrómban is rengeteget dolgozom, így kicsit megint háttérbe szorult a receptírás. Igyekszem én, de kevés az a 24 óra, ami van egy nap :)

Ennem viszont kell. Vannak napok mikor egyszerűen nem kívánom a húst, nincs kedvem sok időt a konyhában lenni, viszont még kell egy tartalmas ebéd, amivel jól lehet lakni és az nem egy tál saláta. A rántott sajtot szerintem mindenki szereti, de mégis kevesen esnek neki otthon, mert mindig kifolyik, stb. A sajtgolyóban az a jó, hogy teljesen kezdő háziasszonyok is nyugodtan neki eshetnek, a siker garantált lesz. Készíthető füstölt sajtból, vagy akár turbózhatjuk is különböző fűszerekkel, apróra vágott sonkával stb.

_dsc0569_skanditrend_3_snapseed.jpg

Hozzávalók:

A sajtgolyóhoz:

25 dkg trappista vagy füstölt sajt reszelve

2 db tojás

4 evőkanál liszt

só (sajttól függően)

Burgonyapüré:

50 dkg burgonya

1 dl tej

5 dkg vaj

1 marék rukkola

áfonya szósz:

15 dkg áfonya

5 dkg cukor

1 dl víz

 

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben puhára főzzük.

Gépi habverővel pürésítjük, ha alaposan összetörtük a burgonyát, fokozatosan adjuk hozzá a hideg vajat és a tejet. Sóval ízesítjük. Ha így járunk el, igazán krémes pürét kapunk. (botmixert ne használjunk!)

A kész püréhez keverjük hozzá a rukkolát. Akár együtt is pürésíthetjük, ha nem szeretnénk, hogy a rukkola nagyobb darabokban jelenjen meg.

A szósz hozzávalót összefőzzük. ha az áfonya összeesett tegyük félre tálalásig.

A sajtot reszeljük le kis lyukú reszelőn és minden más hozzávalóval keverjük össze. Nedves kézzel kis golyókat formázunk, majd közepesen forró, bő olajban, kis adagokban aranybarnára sütjük. Egyszerre ne süssünk sokat, hogy kényelmesen elérjenek egymás mellett. Óvatosan forgassuk, akkor biztosan nem folyik ki.

Papírtörlőn lecsepegtetjük.

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról!

Ha a Séfek Séfe műsorban való történéseim érdekelnek, akkor itt tudsz követni: Séfek Séfe- Palotás Tímea

 Ha pedig az étteremben kapható finomságaink érdekelnek, akkor pedig az Apró Bisztró -t tudod követni :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1515231234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása