Red Velvet sajttorta
2019. április 01. írta: Palotás Tímea

Red Velvet sajttorta

Piros sütivel a hemofilíia világnapjára

Április 17, a hemofília (vérzékenység) világnapja. Több, mint 1000 ember él kis hazánkban, aki ezzel a betegséggel küzd. Nehéz elképzelni, de egyetlen hiba, egy kis seb is akár végzetes lehet számukra. Én ezzel a piros sütivel szeretném felhívni a figyelmet erre a betegségre. 

Persze arról az apró információról se feledkezzünk meg, hogy nem csak piros ez a süti, de nagyon finom is, és persze egyszerű az elkészítése is :)

img_8253v.jpg

Hozzávalók kb 18-20 cm-es tortaformára:

Tortaalap:

15 dkg zabkeksz

5 dkg vaj

1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

50 dkg mascarpone

10 dkg cukor

4 db tojás

2 ek cukrozatlan kakaópor

10 dkg tejföl

1 dl író

2 teáskanál vaníliaaroma

1 ek fehérborecet

50 ml piros ételfesték (próbáljunk E mentes festékkel dolgozni)

A mascarpone réteghez:

25 dkg mascarpone

100 ml habtejszín

3 teáskanál vaníliaaroma

5 dkg porcukor

Piros tuile:

10 g finomliszt

80 g víz

20 g napraforgó étolaj

5 csepp ételfesték

 

Elkészítés:

Tortaalap:

A kekszet késes apróban ledaráljuk a kakaóporral. A vajat megolvasztjuk. Keverjük össze a kekszes alappal, és egy 18-22 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg elkészül a krém.

Krém elkészítése:

A mascarponét a cukorral robotgép segítségével kikeverjük. A tojásokat villával kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd jól dolgozzuk össze. A végén piros ételfestékkel állítsuk be a krém színét. Óvatosan öntsük a tortaalapra, majd 170 fokos sütőbe süssük kb. 1 órát. Ha megkocogtatjuk, és már nem remeg, akkor elkészült. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és így hagyjuk kihűlni.

f60dc50a-535a-438d-97af-109f7a2b5dcd.JPG

Mascarpone réteg:

A habtejszínt felverjük a porcukorral. Adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliaaromát is, majd dolgozzuk egynemű masszává.

Piros tuile (háló):

A tuile hozzávalóit összekeverjük. Egy tapadásmentes serpenyőt jó forróra felhevítünk. Pici olajat öntünk bele, és kis adagokban beleöntjük a híg masszát. Vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet. Addig sütjük, míg a víz kipárolog belőle és megkeményedik. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

c2bda50a-3465-41f2-9b12-8f735107ecf6.JPG

Díszítsük a tortánkat a tuile-al és friss gyümölcsökkel, de önmagában is megállja a helyét.

Ha tetszett a recept, kövesd a Zsengezsályát az Instagramon vagy Facebookon, hogy ne maradj le a következő finomságról :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr2014731363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.