Sós kifli
2018. június 30. írta: Palotás Tímea

Sós kifli

Légy a saját péked!

Finom reggeli sok van. Tökéletes reggeli kevés. Az egyik kedvencem a friss, kívül ropogós, belül puha kifli. Sajnos egyre kevesebb helyen lehet kapni olyan igazi finom kiflit, amit gyerekkorunkban a pékségekben. Még mindig él bennem az emlék, ahogy iskolába menet már messziről illatozott a pékség,…

Kókuszos panna cotta levendulás málna zselével
2018. június 29. írta: Palotás Tímea

Kókuszos panna cotta levendulás málna zselével

Édes kényeztetés

Az olasz konyha nem csak pizzájáról és tésztájáról híres. Van néhány desszertje is, ami mindenkit levesz a lábáról. Ilyen a panna cotta, ami alapvetően egy puding. Nagyon egyszerű elkészíteni és néhány kiegészítő finomsággal igazán különlegessé varázsolhatjuk. Én most málnát és levendulát…

Parmezános cukkini tócsni
2018. június 27. írta: Palotás Tímea

Parmezános cukkini tócsni

Egy gyors vacsora fillérekből

A tócsnit rengetegen ismerik, legtöbbször krumpliból készítik, különös ismertető jele, hogy mindenhol másképp hívják :) Ismertebb nevei még a bodag, reszelt krumpli, lapcsánka, prósza. Régen a szegény családok közkedvelt étele volt. Mára viszont már különböző zöldségből készülő, extra fűszerezéssel…

Olasz paradicsomleves kéksajttal
2018. június 26. írta: Palotás Tímea

Olasz paradicsomleves kéksajttal

Laktató, de könnyű nyári leves

A paradicsom és a bazsalikom együtt verhetetlen. Így van ez ebben a levesben is. Ha szereted az olasz konyhát és a fűszeres ízeket, mindenképp próbáld ki! A kéksajttal pedig igazán különlegessé válik. Egy szelet pirítóssal, crutonnal laktató is. Hidegen is, melegen is nagyon finom. Hozzávalók kb…

Avokádó krémleves chilis garnélával
2018. június 22. írta: Palotás Tímea

Avokádó krémleves chilis garnélával

Különleges leves fél óra alatt

Valami különlegesre vágytam. Valami újra. Ő lett. Bejött. Az avokádót legtöbbször magában vagy krémként használjuk. Pedig oly sok arcát lehet még megmutatni. A selymes, könnyű levesnek pedig jó kiegészítője a pikáns rákos feltét. Nagyon hamar elkészül, mégis különleges, így, ha vendégek érkeznek,…

BBQ csirkeszárnyak uborkás túrókrémmel és zöldségropogóssal
2018. június 21. írta: Palotás Tímea

BBQ csirkeszárnyak uborkás túrókrémmel és zöldségropogóssal

Még egy meccsnézős kaja

Megszokott ízek, nem megszokott köntösben. A csirkeszárny édes-pikáns fűszerezését remekül ellensúlyozza az uborkás túrókrém frissessége. Mellé réteslapból készült, zöldségekkel töltött ropogós rudacskákat kínálunk, melyek önmagukban is jól illenek a túrós krémhez. Érdemes kipróbálni, nagyon jó…