Sajtos-tejszínes csirke
2018. július 05. írta: Palotás Tímea

Sajtos-tejszínes csirke

Egyszerű-nagyszerű ebéd

Az egyszerű ebédek is finomak és laktatóak. Nagyon szeretem, ahogy a sült csirke íze átjárja a tésztát, ahogy a sajttól és tejszíntől olyan finom szaftos lesz az egész. Ez egy könnyen elkészíthető egytálétel, amit a család minden tagja imádni fog.

tejszines_csirke.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

500 gramm csirke comb

1 dl víz 

0,5 dl olaj

200 gramm száraz tészta (pl penne)

3 dl főzőtejszín

15 dkg trappista sajt

2 gerezd fokhagyma

10 dkg koktélparadicsom

Só,bors

Elkészítés: (kb 70 perc)

A húsokat sózzuk, borsozzuk, illetve egy kis csirkefűszerrel megszórva tegyük egy tepsibe, amiben jó szellősen elférnek. Öntsünk alá kb. 1 dl vizet, locsoljuk meg olajjal, majd alufóliával takarjuk le és tegyük be 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vegyük le a fóliát és így tegyük vissza, hogy piruljanak a combok.

Amíg sül a hús, a tésztát sós vízben főzzük al dentére, azaz ne főzzük teljesen puhára, majd a hússal készre fő!

A tejszínbe reszeljük bele a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

Ha a hús majdnem készre sült (kb. 45 percnél), szórjuk rá a kifőtt tésztát, öntsük le a tejszínes keverékkel, és az egészet keverjük össze.

Dobáljunk rá félbevágott koktél paradicsomot, és tegyük vissza a sütőbe kb 10-15 percre.

Tálalhatunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr1814092753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.