Olasz paradicsomleves kéksajttal
2018. június 26. írta: Palotás Tímea

Olasz paradicsomleves kéksajttal

Laktató, de könnyű nyári leves

A paradicsom és a bazsalikom együtt verhetetlen. Így van ez ebben a levesben is. Ha szereted az olasz konyhát és a fűszeres ízeket, mindenképp próbáld ki! A kéksajttal pedig igazán különlegessé válik. Egy szelet pirítóssal, crutonnal laktató is. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

paradicsom_leves.jpg

Hozzávalók kb 1 liter leveshez:

400 gramm hámozott paradicsom konzerv

1 fej hagyma

1 pritamin paprika

1 dl fehér bor

1 gerezd fokhagyma

1 liter alaplé

só, bors, bazsalikom, oregánó

100 gramm gorgonzola vagy más kéksajt

Elkészítés (  kb 30 perc)

A hagymát kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott paprikát. Ha megpárolódott, öntsük fel fehér borral. Várjuk meg, míg a bor elpárolog és csak ekkor adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a fokhagymát. Öntsük fel az egészet alaplével, és főzzük készre a levest kb 20 perc alatt.

Ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, és oregánóval.

Egy botmixer segítségével pürésítsük le. Ha sűrűnek találjuk levest, vízzel vagy tejszínnel hígítsunk rajta.

Tálaláskor szórjuk meg kéksajttal, vagy parmezánnal. Kínálhatjuk ropogós krutonnal is, de önmagában is igazán tartalmas leves. 

Jó étvágyat :)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr6814068997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.