Mi az a pankómorzsa?
2018. június 19. írta: Zsengezsálya

Mi az a pankómorzsa?

Ezzel készül a legropogósabb panír

img-1021.JPG

A pankó a panír japán változata. Szokták hívni szilánkos kenyérmorzsának is. Szilánkszerű, szálkás, száraz
pelyhekből áll. Durvább, mint a nálunk ismert prézli.

Szeretek vele dolgozni, mert nem szívja magába úgy az olajat, mint a sima kenyérmorzsa, ezáltal sokkal ropogósabb textúrát kapunk. A kívül ropogós, belül folyós rántott sajt például ezzel a morzsával készül.

img-1019.JPG

Ma már minden hipermarketben megtalálható. Igaz, egy picit drágább, mint a prézli (kb. 500 ft egy csomag), de annyival jobb minőséget is tudunk elérni vele. Könnyű felismerni a boltok polcain, mert jó nagy betűkkel rá van írva, hogy PANKÓ. Ízesített változatban is lehet kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsengezsalya.blog.hu/api/trackback/id/tr5514057828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.